https://nufarul.com.ro/scurt-istoric
http://www.nufarul.com.ro/card-fidelitate.pdf
https://nufarul.com.ro/noutati

Curatatul covoarelor

Protejati-va covoarele!

Covoarele sunt articole textile deosebit de complexe si, in acelasi timp, delicate. Tehnologia de curatare a covoarelor aplicata de NUFARUL presupune procedee diferite de spalare umeda sau spalare in solvent chimic, in functie de natura fibrelor si a colorantilor folositi la vopsire, pentru pastrarea nealterata a culorilor, mentinerea stabilitatii dimensionale si a gradului de elasticitate a fibrelor.

Toate operatiunile sunt facute sub controlul atent al specialistilor nostri si in concordanta cu recomandarile producatorilor, date fiind riscurile de contractare a fibrelor si de migrare a colorantilor, in special in cazul covoarelor din fibre naturale.

Desprafuirea covoarelor se realizeaza pe ambele fete cu utilaje dotate cu dispozitive vibratorii, cu aspirare concomitenta a prafului, ceea ce permite eliminarea acestuia in profunzime si totodata protejaza firele si urzeala.

Uscarea este realizata in profunzime, in contracurent de aer cald, cu controlul atent al temperaturii si debitului de aer in functie de natura fiecarui covor.

NUFARUL aplica tratamente de inlaturare a petelor, de inviorare a culorilor si de inlaturare a mirosurilor neplacute cauzate de animalede companie. La cerere, executam reparatii, consolidari, reconditionari, precum si montare de feston si franjuri.

Pentru o curatare de calitate si pentru a preveni degradarea covoarelor dvs., va recomandam sa evitati:

 • spalarea la domiciliu cu apa si detergenti uzuali, desprafuindu-le cu aspiratoare casnice sau pe batatorul de covoare. Riscurile asumate sunt urmatoarele:
  • distrugerea prematura a urzelii la baterea manuala si redepunerea electrostatica a prafului pe covor;
  • curatarea superficiala, care conduce in timp la aparitia unui miros neplacut cauzat de neeliminarea prafului in profunzime;
  • imbacsirea covorului cauzata de o limpezire insuficienta; aparitia unor mirosuri grele, produse de scindarea substantelor de incleiere sau de aparitia mucegaiului, inclusiv destramari, ruperi ale urzelii, reduceri dimensionale sau deformari cauzate de contractia neuniforma a fibrelor din urzeala si batatura, datorita uscarii in conditii neadecvate (atarnare, suprafata plana);
  • producerea de migrari de culoare si aparitia de pete datorita folosirii unor detergenti neadecvati.
 • spalarea la domiciliu folosind aspiratoare prevazute cu sisteme mecanice de periere si absorbtie a lichidelor de spalare. Riscurile asumate sunt urmatoarele:
  • eliminarea prafului, spalarea si limpezirea sunt de suprafata;
  • folosirea periilor mecanice degradeaza fibrele, durata de folosire a covoarelor reducandu-se considerabil;
  • aparitia mirosurilor neplacute cauzate de uscarea insuficienta datorita pozitiei plane a covorului.

   Aceasta metoda este recomandata doar societatilor comerciale, care au mochete lipite si isi pot permite financiar schimbarea acestora la intervale scurte.

 • utilizarea serviciilor neprofesionale ale spalatoriilor auto sau ale altor unitati nespecializate. Riscurile asumate sunt urmatoarele:
  • astfel de unitati nu au substantele, tehnologia sau experienta necesare prelucrarii si detasarii petelor, iar interesul pentru calitatea prestatiei este relativ scazut, fiind o activitate secundara;
  • desprafuirea se face superficial, datorita lipsei sistemelor profesionale;
  • covoarele scumpe, manuale sau din fibre naturale vor fi distruse prin spalarea cu apa, singura metoda de curatare recomandata de producatori in aceste cazuri fiind prelucrarea in solvent chimic, cu utilaje profesionale;
  • spalarea cu jet de apa pe suprafete cimentate si frecarea cu peria duc la rarirea si ruperea covorului, precum si la migrarea culorilor;
  • manipularea covoarelor ude si uscarea lor atarnata pe suporturi improvizate conduc la distrugerea urzelii covorului si la intinderi neuniforme;
  • uscarea indelungata, mai ales in perioada rece, favorizeaza aparitia unor mirosuri neplacute.