https://nufarul.com.ro/scurt-istoric
http://www.nufarul.com.ro/card-fidelitate.pdf
https://nufarul.com.ro/noutati

Sfaturi utile

Importanta etichetei cu instructiuni de intretinere

Simbolurile folosite de NUFARUL in procesul de prelucrare

Sfaturi utile

Importanta etichetei cu instructiuni de intretinere

Pentru intretinerea optima a obiectelor din garderoba dumneavoastra este necesar sa cunoasteti urmatoarele simboluri, aflate pe etichetele prinse pe articolele de imbracaminte cumparate din comert.

ico-1 Spalare fara precautii speciale pana la temperatura indicata
ico-2 Nu se spala
ico-3 Calcarea se face cu precautie speciala, folosindu-se fierul de calcat pana la temperatura indicata.
ico-4 Nu se calca
ico-5 Se curata cu orice solvent chimic
ico-6 Se curata chimic cu solventi ce lucreaza la rece (frigen, valclene, benzina)
ico-7 Se curata chimic cu percloretilena
ico-8 Nu se curata chimic
ico-9 Se pot folosi agenti de clorare (hipoclorit)
ico-10 Nu se pot folosi agenti de clorare

Prin achizitionarea unor obiecte fara etichete cu instructiuni de intretinere riscati deteriorarea acestora, in general acestea fiind de folosinta sezoniera sau chiar de unica folosinta, producatorul neprevazand refolosirea lor prin spalare si curatare. Lipsa acestor recomandari releva o calitate modesta a obiectelor de imbracaminte sau responsabilitatea limitata a producatorului.

sus

Simbolurile folosite de NUFARUL in procesul de prelucrare

S – material sintetic sau in amestec cu fibre sintetice
P – material patat
U – obiect uzat peste 30% sau rupt, ciupit, etc.
FG – prestatie fara garantie
R – retur.

sus

Sfaturi utile

 • Curatati chimic obiectele dv. de imbracaminte, prin acest procedeu le redati aspectul placut si ingrijit.
 • V-ati patat hainele? Nu curatati petele cu apa. Ulterior ar fi necesara spalarea cu apa a intregului obiect, ceea ce ar putea conduce la modificarea dimensiunilor sale.
 • Nu incercati sa inlaturati petele daca nu cunoasteti natura acestora si nu aplicati metode empirice pentru scoaterea acestora. Imbracamintea se va deteriora, necunoscand exact modul de folosire a solventilor specifici eliminarii acestora. Comunicati personalului spalatoriei daca exista pete greu de observat.
 • Petele fixate de tesatura se extrag mult mai greu si cu riscuri daca nu sunt spalate sau curatate la timp. Cu cat petele sunt mai proaspete, cu atat se scot mai usor. NUFARUL garanteaza curatarea obiectelor patate cu albumine, grasimi, diferite vopsele, in conditiile mentionate.
 • Petele se pot fixa definitiv in tesatura in cazul utilizarii fierului de calcat.
 • Expunerea la soare sau lumina artificiala puternica poate conduce la decolorarea materialelor.
 • In cazul costumelor formate din piese multiple (sacou, pantalon, fusta, vesta) se recomanda curatarea integrala a acestora pentru a elimina riscul nepotrivirii ulterioare a nuantelor datorita micilor decolorari ale materialelor.
 • Gradul de nesifonabilitate, elasticitatea fibrelor si tuseul placut al hainelor dv. se mentin perfect prin aplicarea noilor tehnologii de curatat. Evitati contractia obiectelor si pierderea apretului, prelungindu-le astfel durata de folosinta, curatand periodic hainele si lenjeria Dvs. cu solventi chimici si detergenti adecvati.
 • Curatati echipamentele de protectie din panza si piele in conformitate cu normele de protectie si igiena a muncii.

Prestatiile societatii noastre sunt realizate in regim de 72 ore, 48 ore, 24 ore si 3 ore, in functie de unitatea prestatoare si solicitarea Dvs.

 • Produsele zilnice de ingrijire corporala pot duce la patarea sau ingrasarea hainelor. Inainte sa va imbracati, permiteti lotiunilor, parfumelor sau antiperspirantelor sa se usuce, deoarece unele ingrediente din aceste produse pot avea efecte adverse asupra culorilor hainelor
 • Nu utilizati dizolvant sau alte solutii pe baza de alcool pentru scoaterea petelor de oja, pix sau alte pete greu de indepartat

sus